Producător: Editura Polirom
Model: 9789734617272
Cod Produs: 29322
Disponibilitate: Indisponibil
199Lei
 livrare gratuita in or. Chisinau
 livrare in toata Moldova +39 Lei
 livrare prin curier direct la usa
 
 

Curs de desen. Traian Bradean Citeste online descrierea

Volumul are la baza cursul pe care profesorul Traian Bradean l-a predat la Institutul de Arte Plastice din Bucuresti si este ilustrat cu desene realizate de autor. Pornind de la teoria desenului si a picturii, lucrarea analizeaza semnificatia si importanta desenului in raport cu compozitia suprafetei tabloului si cu expresivitatea cromatica a acestuia.

„O carte de invatatura, o gramatica a desenului, un indreptar pentru stiinta compunerii suprafetei paginii, respectiv tabloului, multe sugestii de a citi limbajul semnelor si semnificatiilor lor, o confirmare, dar si o delectare pentru cei ce au trecut prin aceste rigori si, in ultima instanta, un veritabil alfabet pentru cei aflati la inceput de drum. O carte ce n-ar trebui sa lipseasca din bibliografia viitorilor profesionisti in domeniul artelor vizuale.” (Ion Lazar)

Cuprins: Cadrul vizual – elemente componente si efecte ale relatiilor dintre ele • Segmentele si reperele anatomice • Exprimarea planurilor in spatiu prin mijlocirea valorii • Efectul contrastului simultan – valoric si cromatic • Consideratii generale asupra culorii

Vezi si produse asemanatoare la Curs de desen. Traian Bradean

Caracteristici carte
Anul editiei 2010
Colectie Pictura
Dimensiuni 160x235
Greutatea 0.28kg
Numarul paginilor 136
Tipul copertei Brosata
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!