Producător: Editura Litera
Model: 9786066869720
Cod Produs: 35303
Disponibilitate: Stoc Limitat
329Lei
 livrare gratuita in or. Chisinau
 livrare in toata Moldova +39 Lei
 livrare prin curier direct la usa
 
 

Enciclopedia elevului destept. Arta. Pictura. Sculptura. Arhitectura. Muzica. Teatru. Cultura materiala Citeste online descrierea

În această lucrare amplă, elaborată de un colectiv de autori specializați în istoria artelor vizuale, arta este prezentată în contextul ei istoric, atât global pe țări și epoci, cât și individual – privind viața și creația unor artiști luați separat. Abordarea istorică permite cititorului să urmărească evoluția fenomenului artistic începând cu arta primitivă și cu tradiția culturală a arhitecturii în Evul Mediu până la curentele vremurilor moderne și ale civilizației europene contemporane.

De asemenea, sunt puse în evidență caracteristici exclusive ale limbajului artistic al fiecărei arte (arhitectură, pictură, sculptură, grafică), ale materialelor și tehnicilor folosite de diferiți maeștri. În plus, pentru întregirea contextului, a fost acordată o atenție deosebită modului de viață propriu diferitelor epoci și spații culturale: locuință, mobilă, obiecte casnice, îmbrăcăminte, pieptănătură, podoabe, ajutând la înțelegerea spiritului diferitelor popoare, în anumite momente ale evoluției lor.

Scurte capitole au fost consacrate teatrului și muzicii. Arta este, în fapt, o mică enciclopedie ce se adresează, în viziunea celor care au alcătuit-o, elevilor de gimnaziu și mai cu seamă celor de liceu. 

Vezi si produse asemanatoare la Enciclopedia elevului destept. Arta. Pictura. Sculptura. Arhitectura. Muzica. Teatru. Cultura materiala

Caracteristici carte
Anul editiei 2014
Colectie Enciclopedie pentru copii
Dimensiuni 162x215
Greutatea 0.71kg
Numarul paginilor 368
Tipul copertei Cartonata
Limba Romana