Producător: Editura Litera
Model: 9786066005906
Cod Produs: 19153
Disponibilitate: Stoc Limitat
199Lei
 livrare gratuita in or. Chisinau
 livrare in toata Moldova +39 Lei
 livrare prin curier direct la usa
 
 

RAZBOINICII LUI HITLERNick PageGuido Knopp Citeste online descrierea

Feldmareşalii prusaci nu se revoltă!“ De la acest crez au pornit ofiţerii de rang înalt prinşi între obedienţă şi opoziţia faţă de un comandant suprem din ce în ce mai paranoic. Erwin Rommel, Wilhelm Keitel, Erich von Manstein, Friedrich Paulus, Ernst Udet şi Wilhelm Canaris: şase destine reprezentative pentru o armată care – în ciuda scepticismului faţă de ideologia nazistă şi a dispreţului faţă de „caporalul“ Hitler – s-a derobat de orice răspundere, invocând obligaţia de a executa ordinele primite.

Măcinată de sentimentul vinovăţiei, Germania postbelică a încercat să scape de povara culpabilităţii dând naştere unei legende conform căreia armata era „curată“ şi nu avea nici o legătură cu masacrele naziştilor. Ce i-a făcut pe aceşti ofiţeri să se pună în slujba unui regim criminal? Ce au ştiut ei despre atrocităţi? Cât de implicaţi au fost? Până unde au mers în executarea ordinelor primite?

Guido Knopp şi colaboratorii săi realizează portretele a şase dintre reprezentanţii elitei militare germane care, deşi nu au aderat la ideile naţional-socialismului, au fost instrumente ale lui Hitler în războiul său nimicitor.

Vezi si produse asemanatoare la RAZBOINICII LUI HITLERNick PageGuido Knopp

Caracteristici carte
Anul editiei 2011
Colectie Istorie
Dimensiuni 140x210
Greutatea 0.42kg
Numarul paginilor 400
Tipul copertei Cartonata
Limba Romana

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!