Producător: Editura Litera
Model: 9786066866934
Cod Produs: 19147
Disponibilitate: Stoc Limitat
869Lei
 livrare gratuita in or. Chisinau
 livrare in toata Moldova +39 Lei
 livrare prin curier direct la usa
 
 

VATICAN. Toate picturile si frescele vechilor maestri. Victoria Charles Citeste online descrierea

Vaticanul este una dintre minunile lumii. Acest bastion istoric si spiritual al crestinismului gazduieste multe muzee si palate, dar si una dintre cele mai bune colectii de arta ale umanitatii. Lucrarile de interes includ frescele Capelei Sixtine si Pietà a lui Michelangelo; frescele lui Rafael; lucrari de Giotto, Fra Angelico, Titian si Caravaggio si unele dintre cele mai frumoase statui, manuscrise, lucrari de arhitectura si gradini ale lumii, dar si cele mai pretioase artefacte ale crestinatatii.

• Fiecare pictura si fresca expusa la Vatican si apartinand Vechilor Maestri – pictura europeana de pana la 1800 -, plus o selectie de alte peste 300 de lucrari de arta, incluzand pictura moderna, sculptura, tapiserie si alte artefacte.

• Cartea este organizata in 22 se sectiuni reprezentand muzeele si zonele Vaticanului, inclusiv Pinacoteca, Capela Sixtina, Camerele Rafael, Apartamentele Borgia, Palatele Vaticane si bazilica Sfantul Petru.

• Toate cele 976 de lucrari de arta sunt complet adnotate cu titlul lor si numele artistului care le-a creat, data realizarii, data nasterii si a mortii artistului, materialul folosit si locul in care sunt pastrate la Vatican.

• Cartea include si lucrari din Egiptul antic, din Mesopotamia, Grecia si Roma, dar si multe alte lucrari de arta religioasa si seculara, cuprinzand si o selectie de arta si artefacte din secolul XX.

• O suta optzeci dintre cele mai cunoscute si semnificative opere de arta sunt prezentate de istoricul de arta Anja Grebe, cu discutii despre atributele-cheie ale capodoperelor.

• Include trei planse pentru a admira cele mai cunoscute opere de arta de la Vatican, la dimensiuni mai mari.

Avand peste 500 de pagini, prezentul volum infatiseaza exhaustiv una dintre cele mai rafinate si mai importante colectii de arta ale lumii. 
 

Vezi si produse asemanatoare la VATICAN. Toate picturile si frescele vechilor maestri. Victoria Charles

Caracteristici carte
Anul editiei 2014
Colectie Pictura
Dimensiuni 280x280
Greutatea 2.76kg
Numarul paginilor 529
Tipul copertei Cartonata
Limba Romana