Производитель: Editura Polirom
Модель: 9789734611041
Cod Produs: 30430
Наличие: Кол-во Ограничено
219Lei
 Бесплатная доставка в Кишиневе
 Доставка по всей Молдове +39 лей
 Доставка курьером лично в руки
 
 

Capitalismul bun, capitalismul rau si economia dezvoltarii si a prosperitatii William J. Baumol читать онлайн описание

De ce unele tari prospera, in timp ce altele stagneaza? Volumul demonstreaza ca decalajul economic dintre state este determinat nu doar de factorii culturali si geografici, ci si de formele de capitalism caracteristice acestora. Sint identificate si descrise patru tipuri de economie capitalista: capitalismul antreprenorial, administrat de stat, oligarhic si dominat de firmele mari. Desi primul tip a propulsat Statele Unite in pozitia de lider global, cea mai buna forma de capitalism pare a fi o combinatie de capitalism antreprenorial si capitalism dominat de firmele mari, proportia variind de la o tara la alta, in functie de factorii culturali si istorici. O lectura utila economistilor si dezvoltatorilor de politici, dar si tuturor celor interesati de viitorul economiei globale.

„Oamenii au depasit o piatra de hotar. Majoritatea traiesc astazi intr-o economie capitalista. Acesta nu este insa sfirsitul istoriei. Dupa cum arata autorii, exista mai multe tipuri de capitalism, si doar o combinatie a doua dintre ele poate asigura toate beneficiile economice, sociale si politice caracteristice acestui sistem socio-economic.”
Paul M. Romer, profesor de economie, Universitatea Stanford

Посмотри и похожие товары для Capitalismul bun, capitalismul rau si economia dezvoltarii si a prosperitatii William J. Baumol

Характеристики книги
Язык Румынский

Написать отзыв

Внимание: HTML не переведен!